#GENDER DIVERSITEIT

Veel mensen worstelen met genderdiversiteit. Voor zichzelf over hun eigen gender, hun seksuele voorkeur of juist het gebrek daaraan. Ook voor ouders/verzorgers of betrokkenen is het soms een zoektocht hoe om te gaan met de genderidentiteit van kinderen, partners of naasten. Ingrid Dollee helpt bij deze zoektocht, door in gesprek te gaan en een gids te zijn in deze misschien wel onbekende wereld.

IK VOEL ME THUIS BIJ MIJZELF

#PraktijkGewoon

Een luisterend oor

Als ervaringsdeskundige weet Ingrid maar al te goed waar het om draait. Het kan heel moeilijk zijn als je zelf al nauwelijks weet hoe het voor jou in elkaar steekt en bijvoorbeeld jouw ouders je daar onvoldoende in kunnen ondersteunen. Gesprekken voeren in een situatie waarin je worstelt, kan dan enorm helpen. Je krijgt meer duidelijkheid over waar de worsteling precies zit.

Werkwijze

Ingrid biedt een luisterend oor zonder oordeel. Tijdens de gesprekken kijken jij en Ingrid naar jouw plek in deze maatschappij. Dit hoeven niet veel gesprekken te zijn. Soms is een aantal gesprekken al voldoende. Het doel is om samen te kijken wat er nodig is om te zorgen dat jij straks kunt zeggen dat jij je thuis voelt bij jezelf, bij je familie en in deze maatschappij. Ook voor ouders, verzorgers of een partner kan het prettig zijn om de vragen te stellen waar ze mee zitten, om zo een plek te creëren waarin zij naast hun dierbare kunnen gaan staan die bezig is met deze zoektocht.

Over de coach

Ingrid Dollee (1965) is na veel omzwervingen via commerciële dienstverlening, vakbond FNV, mediator en reintegratiecoach in de zorg beland, waar zij naast haar rol als ambulant begeleider ook gespecialiseerd is in het helpen van mensen op het gebied van diversiteit en gender.

“Ik heb voor het COC (de belangenvereniging LGBTQ in Friesland) meerdere jaren gespreksgroepen geleid voor vrouwen. Deze gespreksgroepen waren vooral een ontmoetingsplek waar vrouwen zichzelf konden ontdekken en luisteren naar anderen met dezelfde zoektocht.” De laatste vijf jaar is Ingrid voor de stichting herwaarderingscounseling Nederland de informatiecoördinator voor de lhbtqi gemeenschap binnen Nederland en Friesland en is zij ervaringsdeskundige op het gebied van diversiteit en gender.

Gewoon doen! >

Ga ervoor!

Adres

Zuidvliet 646, Leeuwarden