#DIAGNOSTIEK & #BEHANDELING

Soms loop je even vast op een bepaald punt in je leven. Dan kan het prettig zijn als iemand met je meekijkt naar hoe je kunt werken aan het vormgeven van je leven, zodat je weer verder kunt. Diagnostiek & behandeling doe je met Marijke Postma in samenwerking met onze GZ-psycholoog Marianne.

HET GEWONE LEVEN

#PraktijkGewoon

Weten wat er speelt

Soms kan het zijn dat je wat meer over jezelf wilt weten. Dat je wilt weten welke capaciteiten je bezit en hoe je jouw vaardigheden het beste kunt inzetten. Samen met Marijke kun je kiezen voor diagnostiek, waarin je gaat vaststellen wat er speelt. Dit kan van een klein onderzoek naar jouw kwaliteiten tot een groter onderzoek naar je cognitieve vaardigheden, zoals een IQ-onderzoek of een onderzoek naar je Sociaal Emotionele Vaardigheden. Ook onderzoek naar psychische problemen is bespreekbaar (denk aan autisme, depressie, ADHD). Natuurlijk bespreken we altijd eerst jouw wensen en sluiten we daar gewoon bij aan.

Behandeling

Samen kunnen we, na eventuele aanvullende diagnostiek, onderzoeken wat voor jou een prettig behandeltraject is. We passen het behandeltraject aan naar jouw individuele wens. Soms is het fijn om binnen je hele gezin aan de slag te gaan, een andere keer heb je gewoon behoefte aan wat meer kennis over je beperking of misschien wil je juist meer handvatten over hoe je met jouw gedrag toch hetgeen kunt bereiken wat je wilt. We starten samen een onderzoek en stoppen pas als jij gewoon tevreden bent. Maar uiteraard niet langer dan nodig en in kortdurende trajecten: Gewoon waar wij voor staan.

Over de coach

Marijke Postma (1986) is orthopedagoog en heeft haar basisaantekening orthopedagogische Diagnostiek in 2019 behaald. Deze moeder van drie kinderen weet als geen ander waar ouder kind interactie écht om draait. Met een GZ-psycholoog aan haar arm, bewaakt Marijke de zorglijn en doet ze altijd haar best om een situatie of gedrag om te buigen naar iets positiefs.

Marijke staat met beide benen op de grond. Het draait volgens haar om het gewone leven. “Het leven van een zo gewoon mogelijk leven is niet alleen de basis vanuit de orthopedagogiek, maar voor mij ook de basis voor een gelukkig bestaan. Het gewone leven is voor veel mensen al moeilijk genoeg.” Marijke ziet zichzelf als een nuchter persoon. “Ik kan altijd met iedereen goed opschieten. Ik oordeel niet, ben praktisch ingesteld en altijd zoekend naar oplossingen.”

Gewoon doen! >

Ga ervoor!

Adres

Zuidvliet 646, Leeuwarden